Of ga naar de homepage van
1900 keer gelezen

De dag waarop Ajax veel en veel te goed was voor AZ

Je hebt wel eens van die dagen waarop het gemakkelijker gaat dan gedacht. Daar draaide het op uit wat Ajax - AZ betreft. Het werd 5-0! En natuurlijk zijn er in het verleden ook wel eens hoge uitslagen neergezet, maar we zagen deze niet aankomen. Zegt dat iets over Ajax of AZ?
Het moet echt niet leuk zijn om tegen Ziyech te voetballen. © Pro Shots

Het zegt op z’n minst iets over de ploeg van Erik Ten Hag, die negentien punten in de eredivisie bij elkaar voetbalde en bovenaan staat in groep E van de Champions League. We hebben om minder de polonaise ingezet, maar het probleem is dat PSV op eigen bodem nog helemaal foutloos is…

Daardoor kon Ajax zich helemaal niets meer veroorloven en wordt het sowieso een flinke klus om de koploper nog te achterhalen. Misschien dat we daarom wel met een beetje gemengde gevoelens kampten in aanloop naar AZ-thuis. Gelukkig bleek dat nergens voor nodig!

Ajax vond al na drie minuten het juiste spoor en de spelers ontpopten zich tot applausmachines. Het duurde eventjes voordat de wedstrijd ook daadwerkelijk beslist was, maar toen konden we rustig achterover leunen en toekijken hoe Ajax het publiek vermaakte. Enige minpuntje was dat we vervroegd afscheid moesten nemen van de geblesseerde Hakim Ziyech…

De foto’s zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto’s kijken, kun je je stem uitbrengen op de Ajacied van de Wedstrijd. De eer in het stadion ging naar Daley Blind, maar misschien denk jij er wel anders over. Dat kun je ons hier laten weten!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €5 * lid tot einde seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax